Over ons

VIER GENERATIES JUWELIER KREMER

1930

Het begon allemaal in de gemeente Emmen, waar Willem Kremer Sr. op het platteland langs de huizen ventte met horloges, wekkers en brillen. In 1930 opende Willem Kremer Sr. zijn eerste winkel in Emmerschans aan de Boslaan. Hij verkocht daar horloges en brillen. Juwelier Kremer was geboren.

WillemKremer

1952

Rond 1952 verhuisde Willem Kremer Sr. met zijn winkel naar het Oosterdiep 5 in Emmer-Compascuum. Hieronder enkele foto's van de toenmalige winkel.

WinkelOosterdiep

EtalageOosterdiep

1960

Rond 1960 neemt Albert Kremer de zoon van Willem Kremer Sr. die inmiddels bij zijn vader in het bedrijf meewerkte, een winkel in Nieuw Weerdinge aan het Weerdingerkanaal NZ 169 over van Dhr. Tepper.

1970

Gaan Willem en zoon Albert in Emmen verder op het Kerkpad 7 in Emmen . Dit was aan het marktplein in Emmen vlak achter waar de huidige winkel die aan de Notaris Oostingstraat is gevestigd. De winkel aan het kerkpad 7 is later afgebroken en heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw.

In 1970 overlijd Willem en gaat zoon Albert alleen verder. Hieronder wat foto's van de winkel aan het kerkpad 7 en van Albert Kremer.

KerkpadEmmenAlbertKremer

rond 1980

En zoals in vele gezinnen werden de kinderen van Albert Kremer groot. Albert kreeg 5 kinderen waarvan 4 zonen. Rond 1977 kwam zijn eerste zoon Willem Jr. bij zijn vader Albert in de zaak werken. Rond 1979 verhuisde Albert de winkel van het Kerkpad naar de Notaris Oostingstraat 8 en verandert de bedrijfsnaam naar Juwelier A. Kremer. Ook twee van zijn andere zonen Rob en Bert Kremer besloten in vaders voetsporen te treden. Hieronder volgen binnenkort enkele foto's van de winkel aan de Notaris Oostingstraat in de jaren 80.

(VOLGT)

Rond 1990

Zakelijke groei was met zoveel zonen onvermijdelijk en er werden nieuwe winkels geopend in Veendam(1985), Appingedam(1995) en Groningen(1998). Albert Kremer besloot toen gezien zijn leeftijd en de nieuwe ontwikkelingen om uit de zaak te stappen en het over te geven aan zijn zonen Wim, Rob en Bert.

(Foto Volgt)

2004

In 2004 werd gekozen voor een meer persoonlijke betrokkenheid van de winkels. De drie broers besluiten samen om hun wegen te splitsen. Wim en Rob Kremer gaan samen verder met de winkels in Emmen en Veendam. Bert gaat dan verder in Appingendam en Groningen Paddepoel.

2014

Maar ook de kinderen van Wim, Rob en Bert worden ouder, in 2014 komen na al vele jaren in de winkels te hebben gewerkt Joseph en Daniël Kremer ook bij de winkel in. Dit is ook het moment waarop wordt besloten om de winkels Veendam en Emmen “op te splitsen”. Wim en zijn zoon Joseph gaan samen verder in Veendam onder de naam Juwelier Kremer Veendam en Rob en zijn zoon Daniël in Emmen onder de naam Juwelier A. Kremer Emmen.

Juwelier Kremer EmmenJuwelier Kremer Veendam

2016

In 2016 neemt de dochter van Wim, Naomi, samen met haar partner, Humprey, de winkel in Groningen Paddenpoel over onder de naam Kremer Juweliers.

Juwelier Kremer Groningen

2017

in 2017 besluiten Rob en Daniël om een winkel in Stadskanaal te openen aan het Europaplein 14. Op dat moment wordt ook besloten om verder te gaan onder de naam Juwelier Kremer.

En zo blijft een jarenlange familie geschiedenis voort gaan en belooft het nog heel veel jaren koop en werk plezier.